Over ons

Ruim 30 jaar werkervaring; specifiek met FID analyse toestellen voor totaal koolwaterstof.

Ons FID Museum
RNO
Compur FID en Multi-FID
Waterstof generator met ijkgas en nullucht
PCB fabricage

Als oprichter van SK-Benelux licht ik “onze werkervaring” op deze pagina nader toe.

Lang geleden begonnen bij Shell Pernis met een opleiding in proces techniek. Na 5 jaar omzwervingen bij 2 handelsfirma’s begin 1980 gestart voor Buveco Nederland als algemeen manager voor Buveco België, een bedrijf opgericht door Alberik Buve destijds de eigenaar. In 1998 van werkgever veranderd naar Elsag Baily Hartmann & Braun Wilrijk (EBHB = eind 1998 overgenomen door ABB). In 2016 volgde oprichting van SK-Benelux BV samen met SK-Elektronik Gmbh Leverkussen.

Inmiddels verzorgen wij met gespecialiseerde techniekers het onderhoud. service, verhuur en verkoop voor onze klantenkring in de Benelux.

Geschiedenis FID Museum: Buveco België was onder meer agent voor Compur Monitors Gmbh (Compur Monitors GmbH & Co. KG; Opgericht door Friedrich Deckel in 1898 en onbekend beroemd geworden door de uitvinding van de diafragma sluiters voor foto toestellen.

Compur Monitors had in 1978 een verband met Bayer AG, afdeling Proces Analytics Technology (PAT). Met als resultaat onder andere de Compur FID geïntroduceerd midden 1980.

Dit toestel alsmede de opvolger Multi-Fid veroverde de Duitse markt met als gevolg een overname door Hartmann & Braun in 1993. 

Hartmann & Braun behield dit concept voor de huidige “ Advance Optima Multi-FID” en verkocht alle andere gasdetectie producten aan het General Management van de nu nog bestaande maatschappij Compur Monitors Gmbh. Ook Buveco Nederland is nog steeds actief in gasdetectie in omgevingslucht. 

De grondlegger Melchior Kahl (destijds werkend voor Bayer AG – PAT) van de Compur FID besloot een nieuwe FID te ontwikkelen en richtte daarvoor het bedrijf Mess- & Analysentechnik GmbH op. Met als locatie SK-Electronik Gmbh, dat bedrijf leverde al 10-tallen jaren de printplaten componenten voor de toestellen van Compur.

Mess- & Analysentechnik GmbH is inmiddels overgenomen door SK-Elektronik Gmbh,  Melchior Kahl is op pensioen maar werkt in deeltijd nog steeds aan de ontwikkeling van nieuwe FID’s zoals de UPAS